Древни форми на живот на МАРС

1996 г. НАСА съобщава за открита примитивна форма на живот. Според съобщението микроскопични форми на живот може би са съществували на Марс преди около 4 млрд. години. Данните са следствие от изследване на метеорит, 

Изследванията се основават на обстоен анализ на древен марсиански метеорит, на който е дадено името „Алан Хилс” или ALH 84001, паднал на Земята преди 13 000 години. Космическото тяло е открито в Антарктика през 1984 г.

Според учените в състава на метеорита влизат органични съединения, които са непогрешимо доказателство за това, че някога на червената планета е имало живот. Открити са изключително малки едноклетъчни структури, които приличат в известна степен на земни бактерии. Засега не са открити следи от по-висши организми.

2013 г. ЦРУ признава за съществуването на свръхсекретен полигон в американския щат Невада, известен като „Зона 51”. Информацията за този обект се появява в разсекретени документи, получени от университета „Джордж Вашингтон”.

В документа се посочва, че тайнственото летище в Невада, което от десетилетия интригува световната общественост, обаче не било свързано с НЛО и космически пришълци, а било създадено за изпитания на самолета разузнавач Lockheed U-2 по време на Студената война.

От текста става ясно, че през 50-те години на миналия век местните жители взели U-2 в небето за неземен обект, поради което се появили слухове за извънземни.

Според разказите на американски военни всяка сутрин в работни дни поне 600 души пристигали на охраняемия терминал на летището в Лас Вегас. Качвали се в „Боинг”-и с червена ивица на борда без особени опознавателни знаци. Самолетите излитали на север на всеки половин час. Мястото на кацане - военната база „Зона 51” - било толкова засекретено, че до 2000 г. властите на САЩ твърдо отричат неговото съществуване. 





{START_COUNTER}